Πλατφόρμα EDMODO

Η “Πλατφόρμα Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών Εικαστικής Αγωγής” απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γυναίκες και άντρες, που διδάσκουν το μάθημα της Εικαστικής Αγωγής, ή/και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εικαστικές τέχνες. Αποσκοπεί στην επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών για ανταλλαγή ιδεών και υλικού, αξιοποιώντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικού περιεχομένου Edmodo, στα πλαίσια της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Η χρήση της πλατφόρμας από τις/τους εκπαιδευτικούς είναι προαιρετική. Η συμμετοχή θα γίνεται επώνυμα και οποιεσδήποτε θέσεις ή απόψεις δημοσιεύονται στην πλατφόρμα θα εκφράζουν τους χρήστες.

Στην πλατφόρμα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δημοσιεύουν υλικό σε μορφή κειμένου, φωτογραφίας και βίντεο, το οποίο κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τις/τους συναδέλφους τους στην εργασία τους, ή μπορεί να αποτελέσει πηγή για σχεδιασμό δραστηριοτήτων ή/και ενοτήτων στην Εικαστική Αγωγή. Μπορούν, επίσης, να δημοσιεύουν υλικό για επιμόρφωση γύρω από τις εικαστικές τέχνες και την Εικαστική Αγωγή (είτε δικό τους, είτε υλικό που βρίσκουν στο διαδίκτυο). Να αποφεύγονται δημοσιεύσεις οπτικοακουστικού υλικού που να συμπεριλαμβάνει κοντινά πλάνα προσώπων μαθητών/τριών. Στην πλατφόρμα μπορούν επίσης, να αναπτύσσονται συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τις/τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος και να οργανώνονται συνεργασίες μεταξύ σχολείων για διάφορες εικαστικές δράσεις. Η επικοινωνία στην πλατφόρμα θα γίνεται στην ελληνική γλώσσα.

Ως υπεύθυνοι Επιθεωρητές και Σύμβουλοι Εικαστικής Αγωγής πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα επικοινωνίας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ωφέλιμη για τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Εικαστικής Αγωγής. Ευελπιστούμε ότι η επικοινωνία μεταξύ τους θα διευκολύνει και θα εμπλουτίσει τη διδασκαλία στην τάξη, θα αποτελέσει έναυσμα για παραγωγή καινούριων ιδεών και θα συμβάλει στην επαγγελματική ανάπτυξη και στήριξη των εκπαιδευτικών. "

ΘέμαΑρχείοΗμερομηνία
Πλατφόρμα Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών Εικαστικής Αγωγής: Μία Κοινότητα Πρακτικής και Επαγγελματικής Μάθησης (Παρουσίαση) 21/12/2015
Πληροφορίες για εγγραφή εκπαιδευτικών στην Πλατφόρμα Επικοινωνίας Εκπαιδευτικών Εικαστικής Αγωγής 16/10/2015
Πλατφόρμα Edmodo 06/10/2015
Οδηγίες χρήσης Edmodo 16/10/2015