Eγκαίνια 2ης Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου 2019

2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου 2019

2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου 2019 Οι Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Σχολή-Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, διοργάνωσαν τη 2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου για παιδιά και νέους από 5 μέχρι 18 ετών.

Στόχος της Μπιενάλε είναι η διάδοση της Τέχνης της Χαρακτικής, η ενθάρρυνση της διδασκαλίας της και η ανάπτυξη τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης χαρακτικής μέσα από πρακτικές εφαρμογές. Ειδικότερα, στόχος της είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει τα παιδιά και τους νέους να έρθουν σε επαφή με τη χαρακτική εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους γύρω από αυτήν και τις καλλιτεχνικές της αξίες, εισάγοντάς τους σε ένα πολυδιάστατο φάσμα τεχνικών.

Η όλη προσπάθεια έχει ως απώτερο στόχο τη θεσμοθέτηση της Μπιενάλε Χαρακτικής στην Κύπρο ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του τόπου μας. Για την επίτευξη των πιο πάνω διοργανώθηκαν από τη Σχολή Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή επισκέψεις σε σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις και επιμορφώσεις δασκάλων και καθηγητών.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με μεγάλο ζήλο και ενθουσιασμό στην Μπιενάλε Χαρακτικής συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση της Χαρακτικής Τέχνης στον τόπο μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης των βραβευμένων έργων αλλά και των διακριθέντων συμμετοχών, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00 στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ, στη Λευκωσία. Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν έργα με διάφορες τεχνικές της χαρακτικής, όπως: μονοτυπία, υψιτυπία, κολλαγραφία, λινογραφία, μικτές τεχνικές και καλλιτεχνικό βιβλίο.